Thursday, 31 May 2012

Keseorangan di dalam office

Uissshh...ari ne keseorangan dalam office..ehhehe...msng2 ada task kat luar, so aku sorang je la menepek kat opis buat keje yg xpenah nk sudah ne..hahahhaa...Meh sini aku cite sket pasal aku..Ini  adalah kerja pertama aku dan xpenah lagi la bertukar keje selama aku bekerja..< boleh cam tu..hehhe >..Aku start keje ms umo aku 20 thn smpi la skng ne umo aku dah 28thn..ce kira..ce kira..hahahaa...Bermula di Tanjung Malim Skynet Courier Services sehinggala aku transfer ke Skynet Worldwide (M) Sdn bhd ..HQ.Kenapa aku transfer ???? Sebab aku nk kawen la..hahahaa...Hubby aku juga keje kat Skynet Sebagai Linehaul Driver Ipoh...Pertemuan kami semuanya dekat Skynet..hahhaa...jodoh la katakan...hehehhee.

Actually ramai yang tanya, nape ko stay lama dekat Skynet dan dlm bidang courier ne?? Sbb aku mls nk cr keje lain, dan sebab aku suka keje ne..bg aku Skynet sngt memberikan aku satu perasaan yg aku xleh nk explain..xtaula nk ckp camne..aku syg gile..walaupun satu hari nnt aku pasti akan berhenti juga dan mulakan perjalanan yg lebih jauh..< chewaahhhh >..

Sblm aku keje Skynet ne, dekat 5 kali aku mohon utk keje kerajaan, for sure la sbb pkr benefit dia kan..bidang yg aku minat gile ialah NURSE..aku xtau nk ckp nape...aku mohon dekat SPA..alhamdulillah setiap kali aku mohon sure aku akn dpt panggilan utk menduduki ujian..dan temuduga...then xde rezeki..sehinggalah aku da nk kawen aku dapat offer interview panggilan khas..but aku xpergi sbb ms tu aku da terbelah bahagi..mak & abah xberani nk cakap lebih sbb aku da bertunang..semua ckp up to me...
akhirnya keputusan berat yg aku buat...aku xpergi...sedih kan..but aku snts fkr itu mgkn bukan rezeki aku nk keje sebagai NURSE..hehehe..sedih tau...

Slps dr tu, aku da penah la minta keje kerajaan sbb frust gak kan..walaupun adk beradik aku semua kerajaan...hahahhaa..xpela rezeki dorang kan..

So, aku still kat sini lagi...nama department aku ialah NETWORK OFFICE..tugas aku ialah menjaga kesemua station..lebih kurang 84 station..apa mslh, aku kn tolong..aku lah org tengah antara mereka..cam jaga baby jugala..nsbla aku ne jns yg mudah mesra jugala..dan susah nk tgk aku marah kecuali aku btl2 marah..< tp ada ke??>hehehhe..station takut sket dengan NETWORK ne sebab kami yg beri arahan , kami yg wat policy, kalo xfollow kami bg penalty..hahahahaha....

Apa2 pn aku enjoy ngn keje aku..rasa seronok..sbbnye aku xterasa terbeban sngtla..walaupun keje berlungguk but aku relax..kecuali bos nk cepat..itu yg sll aku jd kelam kabut...but still leh handle..hehhehee..Bos aku baekkkk gile2..sngt sporting..hehehe...

Okla..setakat ne la dl eh..jap2 agi aku cite la pasal family aku..ngn ank aku yg sngt2 aktif tu..hehehe...but i loveeee my family..peaceee...:)

Ne masa dekat Skynet Tanjung Malim.
Ne dekat HQ..lepas bersalin xsilap..hehehe

My team Network Office :)

Ting Tong

Salam semua...selamat pagi. Fuhh, pg2 da masuk blog kan..hahahhaa..semangat ne. huhuhuhu..
Esok cuti sbb nk bw mak mentua ke ospital follow up, then uruskan hal kereta yg dok pending lagi report dekat Balai Bomba..aissshh..geram rasanya. Dr minggu lepas follow up psl kes ne dengan balai bomba daerah shah alam, smpi la ne report tu stuck dekat balai bomba. Sepatutnye the full report should be arrive at the main balai bomba at least last week. But, till yesterday the report still at Balai Bomba Daerah. Grrrrrrrr..
Alasan yg diberikan pegawai kursus...2 minggu? Can u accept ? Pegawai sorang aje ke..But i gtau dia, i tetap akan call u selagi report tu xsampai dekat main balai bomba. If not tomorrow i will go to balai bomba..and i know what i can do with u..hahahaa..ganas kan.. Actually, i faham segala undang2 dia, tp xlogik hanya kerana pegawai xde, everything xleh buat apa pn. Alasan sistem down, sistem baru, xreti nk guna..hallo....u bercakap tentang sistem...owwwhh..silap la. Kereta i yang terbakar dekat bengkel da hampir 95% da siap but stuck dan xleh proceed keluar hanya kerana report ne. Insurans will not allowed to proceed until they will get the said report.I da rindukan kereta itu....tp xpe, esok i will make sure i pegi balai bomba dan makesure report tu harus keluar esok juga...yg pending hanya supporting document etc ( IC, Geran, Roadtax, Report Police) itu shj...everything da bg dekat mereka, dan i sure mereka da xtau mana document tu diletakkan..hehehe..ok, stop dl..will continue later yaa...ok, i selitkan sedikit gambar kereta i yg terbakar..nak nangis arr tgk gamba ne....

Bahagian driver totally memang terbakar..actually dlm tu total lost..








Bahagian Depan

Wednesday, 30 May 2012

Akhirnya....taraaaaaaaa.. :)

Hohohoho...akhirnya siap sudah. Alhamdulillah, hampir sebulan juga lah godek-godek sana sini, my leader Fae pn tolong update sana sini..last...jadi juga yaaaa..huhuhuhu..seronok sngt sbb da cantik..kekkekee..

Emm, xleh nk celoteh panjang lg sbb bnyk sngt keje ari ne..mana nk update online service sms, issue NSIN, co-mail pn xbuka lagi..( ini semua courier pnye keje..) aissshh...xcukup tangan kalo leh nk guna kaki dah ne..but amek ms sket je nk kasi tau my blog da ready...yehaaaaaaa.....


Yeaaa...akhirnya aku berjaya

Alhamdulillah, akhirnya blog aku da hampir nak siap dan sempurna..cumanya masih lagi nk touch up sket2 supaya nampak cantikkan..Usha..pnyala usha camne blog org nampak cantikkan..so, cubala try sndr..actually very2 senang je kan..hahhahaaa..Hujan pun da turun..waaaa..Ok, stop dl nk wat keje..then ada ms sket kang update blk blog yaaa...see u later...:)

Jum, menikmati pemandangan laut..i likeeee...:)

Friday, 25 May 2012

Syukur Da Jumaat

Salam Jumaat to all,

Emm, rasa cepat je masa berlalu dan rasa macam -macam dugaan dah berlaku. Kereta terbakar, pinjam kete orang untuk kegunaan ke tempat kerja dan macam-macam lagi. Duit da tentu2 la bnyk nk kena labur ye. Berharap sangat kereta kesayangan aku dan hubby cepat siap.Semua dugaan itu aku da lalui, syukur. Semalam aku da follow up dengan BOMBA, INSURANS, BENGKEL but yang paling aku kecewa dengan BOMBA. Aku tak tahu nak simpulkan macamane but aku rasa mereka bagi alasan yang tak logik bagi aku dan membuatkan aku bengang sekejap dengan jawapan yang diberikan. Tapi takpe aku akan follow up lagi dengan mereka,tapi sekiranya jawapan yang diberikan itu masih lagi tidak memuaskan, siapla ko kan..
Aku selitkan sekeping gambar kereta aku yang terbakar tu.




Thursday, 17 May 2012

Kelas Bersama Biz Partner

Semalam my leader Fae Nur ajak ke kelas, mak aii ramai gile..semua pegi nk menuntut ilmu..rasa mcm fuyooo cam xcaya je..semua bersemangat mendengar CDM memberikan tips dan semangat. Perasaan aku masa tu sngt2 bangga dan terkejut kan..sbb xpenah aku tgk org sebegitu ramai dan ini kali pertama aku join biz bersama-sama dengan school mate. Aku ingat lagi, ms mula2 Fae & Aisyah present biz ne dekat Sunway Pyramid dalam bulan 11 2011..but masa tu aku memang xterbuka pintu hati aku untuk join, but yg menarik perhatian aku masa tu ialah Premium Beautiful Corset. Bila Fae sebut harga aku pn cakap Wow...Itu sahaja dan aku pn trs diamkan diri begitu sahaja. Until la aku tgk Fae makin berjaya...actually aku mmng follow dia walaupun aku xjoin biz ne. Aku rasa tertarik sngt dengan biz yg dia buat ne dan biz yg aku juga tgh buat skng. Bersykur and sngt2 Tq to fae sbb sudi menolong dan mengajar aku..snggp ikut aku dan explain everything as now she is my leader..Sngt2 membantu aku dan memberikan kata-kata semangat pd aku..Aku bersyukur dipertemukan dlm biz ne..Sbb aku nk mengubah keluarga aku menjadi biasa kepada luar biasa...insyallah..Itu niat dan impian aku...sbb aku syg family aku....:)





 With Chuk , CDM Salha dan my great Leader Fae Nur..Walaupun Kak Salha da income 6figure, aku salute sbb Kak Salha sngt2 sporting dan xlokek memberi ilmu dan kata2 semngat2..Besh sngt dpt jmpa Kak Salha secara personal..Weeeee.....



Setiap Orang Ada Potensi Diri

Bila becakap pasal potensi diri, mst kta akn ckp..ada ke? Sbb selama ne aku rasa cam xnampak je dekat mana potensi diri aku. Tapi bila setiap kali dengar org cakap ko mesti ada potensi diri..cungkil potensi diri tu supaya nampak dan gilap ia supaya bersinar.

Sememangnye betul, yang penting kita perlu yakin pada diri kita, sentiasa berfikiran positif, dan sentiasa set kan kat dalam otak..apa niat kita sebenarnya. Tujuan aku masuk bisnes yang sangat-sangat buat aku enjoy dan rasa bersyukur.

Yang penting aku ENJOYYY........huhuhuhuhuhu...
Next target...PARIS
Chayokkkk.......


Tuesday, 8 May 2012

PREMIUM BEAUTIFUL







HOW TO BUY PREMIUM BEAUTIFUL & HOW TO START YOUR PB BUSINESS 
 
Book your appointment for :

Free consultation on Premium Beautiful, a 3 piece Superbrand corset,

or knowing how to start your own Premium Beautiful business with me and my great leaders.
Call/SMS: 016-2248836
Facebook : Azila Azlen

Wehuuuu....selasa sudah

Alhamdulillah..hari ne da selasa.
So, keje still kena continue sbb bnyk lagi nak ena closed report
Aiyaaa..NSIN, Penalty...owwwhhh....
So, kat cni nk tenangkan kepala otak..Lihatla pantai...sonoknye kalo office depan pantai kan.....huhuhu